Monday, September 15, 2008

Dikili Sınırlara Hayır kamp sona erdi

Dikili Sınırlara Hayır 2008 Kampı, 14

Ülkeden Aktivistlerin Katılımıyla Gerçekleşti

3 Eylül’de Dikili’de başlayan ve topraklarımızda ilk kez düzenlenen Sınırlara Hayır Kampı geleceğe yönelik planlar ve yaratılan dayanışma ağı ile son buldu. 5 gün süren kampta birçok ülkeden gelen aktivistler deneyimlerini paylaşıp, önümüzdeki sürecin planlarını yaptılar.

Kampa Rusya, Avusturya, Almanya Yunanistan, Fransa, İsrail, Kanada, Romanya, Beyaz Rusya, Belçika, İsviçre, İngiltere ve Polonya’dan aktivist arkadaşlarımız katıldı. Kamp süresince başta iktidarların sınır uygulamaları ve mülteci sorunu gibi konularda sohbet atölyeleri ve bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. İlk atölye Türkiye’de yaşanan mülteci sorunu, sınır algısı ve kampımızın neden ve nasıl düzenlendiğine ilişkin bir sohbet şeklinde yapıldı.

Türkiye’den, Polonya’dan ve İsrail’den gelen katılımcı arkadaşlarımızın düzenlediği atölyelerde bu ülkelerde yaşanan mülteci ve sınır sorunları tartışıldı.

Genel olarak birçok ülkeden gelen aktivistlerin bilgi ve deneyim paylaşımı şeklinde geçen kampta akşamları belgesel, film gösterimleri ve müzik dinletileri de gerçekleştirildi.

Ayrıca Dikili halk plajında Ege Denizi’nde boğulan mülteci ve sığınmacıların anısına bir performans gerçekleştirildi. Ege denizinde ölmüş ya da kaybolmuş insanların sayısı kan rengine boyanmış taşlarla plaja yazıldı. Performansa, Dikilililerin ilgisi oldukça sevindiriciydi. Öte yandan “Sınırlar Her Yerde” adlı bir resim sergisi de kamp boyunca Dikili merkezinde sergilendi.

Kampa polisin ilgisi ve baskısı da oldukça fazlaydı. Sürekli, kimlik ve pasaport sorgusu bahanesiyle baskı uygulayan polise rağmen kampımızı bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu topraklarda ilk kez düzenlenen Sınırlara Hayır Kampı, dünya üzerinde sınırlara karşı ve mülteci hakları için mücadele eden insanların beraberliği için atılan önemli bir adım oldu.

Bu adımı devam ettirip dayanışmayı sürekli hale getirme kararımızla kampımıza son verdik.

Birçok sınırı aşarak burada buluşan bizler, bu mücadeleye devam edeceğimizi söylüyor ve herkesi önümüzdeki yıllarda tekrar düzenlenecek olan kamplara katılmaya çağırıyoruz.


Dikili Sınırlara Hayır Kampı İnisiyatifi



İletişim: dikilinobordercamp.blogspot.com

e-posta: dikilinobordercamp@gmail.com

2 comments:

THE RUINIST said...

Brilliant! Fantastic efforts. Solidarity to you

Anonymous said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....